tiistai 19. tammikuuta 2016

12 päivää helmikuuhun

Kulutan välillä liikaa aikaa aamupalan tekemiseen ja sen syömiseen. Kahteen, kolmeen tai neljään kertaan pitää miettiä, kehtaanko pukea farkut. Reidet näyttää läskeiltä. Joskus olisi pitänyt kahteen, kolmeen tai neljään kertaan miettiä, kehtaanko pukea hameen. Tahdon kesän ja uuden kesämekon.

Kerron salaisuuden: toisinaan sanon rumia sanoja ajaessani yksin. Pelkään liukkaita teitä ja huolimattomia ja muista piittaamattomia kuskeja.

Uskonnon esseessä selitin käsitettä psykan tunneilta oppimani tiedon valossa. Opettaja piti sitä omina tulkintoinani, jotka eivät aloitukseen kuuluneet. Teki mieli itkeä ja repiä hiukset päästä. Mut ymmärretään harvoin väärin. Johtuu varmaan siitä, etten ikinä sano mitään.

Huijaan itseäni ja muita enkä oikein saavuta sillä mitään. Hävettää olla minä. Tänään se on lamaannuttanut. Tein villasukkaa, sitten makasin ja olin. Viime yönä piti ottaa melatoniinia. Puoli neljältä heräsin siihen, kun auraustraktori raasti asvaltin pintaa vähintäänkin viisi kertaa saman tien varrella. (Se tuntui ikuisuudelta ja luulin olleeni hereillä koko ajan siihen asti.) Olin puoliunessa ja silti hereillä. Ei nukuttanut.

Järven jää ei ole enää koirien paratiisi frisbeen heittelyineen. Siellä ei rämmitä kuunvalossa joka ilta eri suuntaan. Siellä mennään autojen valokiiloissa koira hihnaan kytkettynä ja kiiruhdetaan rantaan päin jään pitäessä pelottavan kumahduksen, kun auto kaahaa kahdenkymmenen metrin päästä ohi. Facebookissa joku innostuu, kun saa tietää siellä olevan oikein jäärata. Ei se mikään jäärata ole. Joku vain ajoi sitä reittiä ja muut seurasivat seuraavina päivinä perässä. Minäkin voisin kävellä sitä ympyrää koirineni. Tajuaisivat nekin kuskit, ettei järven jää ole mikään pelkkien autojen etuoikeus. Raivostuttaa.

Täytyisi osata hyväksyä tämä minun elämä. Toisinaan se tuntuu vain liian väärältä. Tahtoisin olla iloinen joka päivä. Enää seitsemän päivää lukiossa oppitunneilla istumista. Mun ei tarvitsekaan ostaa uutta päiväkirjaa, koska löysin sopivan kaapista.
2016-01-09 04.11.51 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

olet ihana